Advertisement

Nacionalni Park Sutjeska : Конкретно, на падинама северозападних брда постоје густе четинарске и букве до висине од 1.600 метара, док су у осталим деловима веома стрме падине неплодне и камените.

Nacionalni Park Sutjeska : Конкретно, на падинама северозападних брда постоје густе четинарске и букве до висине од 1.600 метара, док су у осталим деловима веома стрме падине неплодне и камените.. Najstariji i najveći nacionalni park u republici srpskoj i bosni i hercegovini prostire se na 16.052,34 ha, a više od 66 odsto pokriveno je šumama, dok ostatak čine livade, pašnjaci i goleti. More images for nacionalni park sutjeska » Јуна 1943, током другог светског рата, где су партизани, предвођени јосипом брозом титом поразили немачке окупационе снаге. Партизани су успели да се извуку из окружења иако су изгубили трећину људи. Неколико великих партизанских меморијалних камених споменика обележава овај догађај на северној ивици парка к.

Цветно богатство обухвата 2.600 врста васкуларних биљака, од којих су многе ретке и ендемске врсте, као и приближно стотину врста јестивих гљива. Партизани су успели да се извуку из окружења иако су изгубили трећину људи. More images for nacionalni park sutjeska » Štoviše, najviši vrh planine maglić (2386) također se nalazi unutar nacionalnog parka i u isto vrijeme je i najviši vrh u čitavoj državi. Uključen je u iucn, međunarodnu listu nacionalnih parkova.

Nacionalni park Sutjeska - Wikipedija
Nacionalni park Sutjeska - Wikipedija from upload.wikimedia.org
Инфраструктурни развој укључује побољшања и трасирања нових стаза, поправке сигнализације,. Цветно богатство обухвата 2.600 врста васкуларних биљака, од којих су многе ретке и ендемске врсте, као и приближно стотину врста јестивих гљива. Sutjeska national park rightfully bears the epithet as a "jewel of republic of srpska". Медведи, дивокозе, дивље свиње, вукови, куне, дивље мачке, лисице и дивље козе виђени су у парку, нарочито у шумама перућице. Конкретно, на падинама северозападних брда постоје густе четинарске и букве до висине од 1.600 метара, док су у осталим деловима веома стрме падине неплодне и камените. Search, compare and save using the world's biggest online car rental service. O nacionalnom parku nacionalni park „sutjeska" s pravom nosi epitet bisera republike srpske. Са западне стране налази се планина зеленгора (2.014 метара), на коју се надовезује планина лелија (2.032 метра), док су на југоистоку планине маглић (2.386 метара), планину волујак (2.337 метара) и биоч (2.388 метара).

Феријални савез републике српске у сарадњи са националним парком, сваке године почетком јула организује фестивал младих ок фест.

Инфраструктурни развој укључује побољшања и трасирања нових стаза, поправке сигнализације,. Шумски резерват перућица, који се налази у националном парку, основан је 1952. Search, compare and save using the world's biggest online car rental service. Uključen je u iucn, međunarodnu listu nacionalnih parkova. Популација животиња је разнолика и знатна. Парк је такође познат по локацији битке на сутјесци, која је трајала од 15. Wifi is available in public areas and is free of charge. Додатно повећање обима учинило би национални парк сутјеска највећим заштићеним подручјем не само у републици српској, већ и у читавој држави босни и херцеговини. Феријални савез републике српске у сарадњи са националним парком, сваке године почетком јула организује фестивал младих ок фест. Прашума перућица састоји се од великих букових стабала високих 60 метара, са обимом од око једног и по метра, те ендемичних примерака црних борова.дрвеће у прашуми перућица никада није пописивано, а нека од њих стара су чак 300 година. Разматран је и план проширења граница парка како би се обухватила додатна површина од 8.331 хектара, укључујући простор од 3.500 хектара према кањону реке таре. Nacionalni park sutjeska proglašen je javnim preduzećem od strane vlade republike srpske odlukom od 17. Цветно богатство обухвата 2.600 врста васкуларних биљака, од којих су многе ретке и ендемске врсте, као и приближно стотину врста јестивих гљива.

Феријални савез републике српске у сарадњи са националним парком, сваке године почетком јула организује фестивал младих ок фест. Парк се простире на површини од око 17.250 хектара. See full list on sr.wikipedia.org See more of национални парк сутјеска/sutjeska national park on facebook. Инфраструктурни развој укључује побољшања и трасирања нових стаза, поправке сигнализације,.

Nacionalni park Sutjeska - Planine, rijeke i jezera
Nacionalni park Sutjeska - Planine, rijeke i jezera from www.visitmycountry.net
Godine, sa sjedištem u tjentištu. The montenegrin part of maglić massif in the park has also formed the trnovačko jezero. Шумски резерват перућица, који се налази у националном парку, основан је 1952. Established in 1962, it is bosnia and herzegovina's oldest. See full list on sr.wikipedia.org Парк је такође познат по локацији битке на сутјесци, која је трајала од 15. Free private parking is available on site (reservation is not needed). Парк је отворен током читаве године, уз одређена ограничења током зиме.

The strict nature reserve perućica, one of the last two remaining primeval forests in europe, is part of the park.

Вегетација парка састоји се из густих шума (66%), планинских пашњака, ливада и каменитог тла са местимичним растињем. Пројекти покривају физичко унапређење постојећих заштићених подручја и успостављање нових приоритета за очување критичних подручја уз финансирање 2,76 милиона америчких долара, укључујући 1,4 милиона из глобалног фонда за заштиту животне средине. Инфраструктурни развој укључује побољшања и трасирања нових стаза, поправке сигнализације,. Established in 1962, it is bosnia and herzegovina's oldest national park. Медведи, дивокозе, дивље свиње, вукови, куне, дивље мачке, лисице и дивље козе виђени су у парку, нарочито у шумама перућице. Парк је отворен током читаве године, уз одређена ограничења током зиме. Godine, sa sjedištem u tjentištu. See full list on sr.wikipedia.org Nacionalni park sutjeska je najstariji nacionalni park u bih. Партизани су успели да се извуку из окружења иако су изгубили трећину људи. С обзиром на прекомерну експлоатацију природних ресурса, укључујући илегалну сечу дрва за огрев, светска банка је подржала велики вишенаменски план за очување биодиверзитета, управљање шумама, очување културне баштине, туризам и социоекономски развој. Са западне стране налази се планина зеленгора (2.014 метара), на коју се надовезује планина лелија (2.032 метра), док су на југоистоку планине маглић (2.386 метара), планину волујак (2.337 метара) и биоч (2.388 метара). It is the biggest and oldest national park in republic of srpska and bosnia and herzegovina, covers the area of 16,052.34 hectares, of which more then 66% is covered with forest, meadows and pastures.

Established in 1962, it is bosnia and herzegovina's oldest national park. Са западне стране налази се планина зеленгора (2.014 метара), на коју се надовезује планина лелија (2.032 метра), док су на југоистоку планине маглић (2.386 метара), планину волујак (2.337 метара) и биоч (2.388 метара). Sutjeska national park rightfully bears the epithet as a "jewel of republic of srpska". See full list on sr.wikipedia.org Феријални савез републике српске у сарадњи са националним парком, сваке године почетком јула организује фестивал младих ок фест.

FAM TRIP - NACIONALNI PARK SUTJESKA
FAM TRIP - NACIONALNI PARK SUTJESKA from npsutjeska.info
See full list on sr.wikipedia.org Wifi is available in public areas and is free of charge. Разматран је и план проширења граница парка како би се обухватила додатна површина од 8.331 хектара, укључујући простор од 3.500 хектара према кањону реке таре. Štoviše, najviši vrh planine maglić (2386) također se nalazi unutar nacionalnog parka i u isto vrijeme je i najviši vrh u čitavoj državi. Established in 1962, it is bosnia and herzegovina's oldest. Популација животиња је разнолика и знатна. Najstariji i najveći nacionalni park u republici srpskoj i bosni i hercegovini prostire se na 16.052,34 ha, a više od 66 odsto pokriveno je šumama, dok ostatak čine livade, pašnjaci i goleti. Godine i prostire se na površini od 17 500 hektara.

Медведи, дивокозе, дивље свиње, вукови, куне, дивље мачке, лисице и дивље козе виђени су у парку, нарочито у шумама перућице.

Неколико великих партизанских меморијалних камених споменика обележава овај догађај на северној ивици парка к. На истоку је оивичен пивском планином (1.775 метара) и реком пивом до шћепан поља, а даље дуж тока дрине, до ушћа реке сутјеске. Nacionalni parkovi autobus nacionalni park, bosna i hercegovina nacionalni park sutjeska je najstariji i najveći nacionalni park u bosni i hercegovini i dom je posljednjoj prašumi u europi. See full list on sr.wikipedia.org Najstariji i najveći nacionalni park u republici srpskoj i bosni i hercegovini prostire se na 16.052,34 ha, a više od 66 odsto pokriveno je šumama, dok ostatak čine livade, pašnjaci i goleti. 24/7 customer service · secure booking · no booking fees Разматран је и план проширења граница парка како би се обухватила додатна површина од 8.331 хектара, укључујући простор од 3.500 хектара према кањону реке таре. Приступ је могућ друмом из правца сарај. Nacionalni park sutjeska proglašen je javnim preduzećem od strane vlade republike srpske odlukom od 17. The montenegrin part of maglić massif in the park has also formed the trnovačko jezero. Find what you need at booking.com, the biggest travel site in the world. Популација животиња је разнолика и знатна. More images for nacionalni park sutjeska »

Established in 1962, it is bosnia and herzegovina's oldest national park nacional. Национални парк сутјеска основан је 1962.

Posting Komentar

0 Komentar